Reis van de Held kaartensetDe themamodules van de Jungiaanse coachingsmethode DE REIS VAN DE HELD op weg naar Zelfkennis ® zijn deze zomer van start gegaan met de tweedaagse trainingen ‘Van EGO naar Zelf’ en  ‘Het mannelijke en vrouwelijke deel in ieder mens’

Lees hier de reactie van een deelnemer

Tijdens de kennismakingsworkshop was ik al verrast door de wijze waarop de kaarten die Anne ontwikkelde kunnen worden ingezet en de krachtige wijze waarop ze zich laten combineren met systemisch werk. Het feit dat ik  sindsdien regelmatig met de kaarten werkte,  voorkwam niet dat ik tijdens de tweedaagse workshop ‘het mannelijke en vrouwelijke in ieder mens’ opnieuw verrast werd. Niet alleen de kaarten, ook de vragen waarmee Anne ons aan het werk zette en de wijze waarop ze beide dagen begeleidde, leidden tot buitengewoon krachtige resultaten. De combinatie met systemisch werk leidde  tot verbluffende beelden en resultaten, bij alle deelnemers. De tweedaagse werd daarmee een buitengewoon transformerende ontdekkingsreis naar binnen. Het leverde mij bovendien hele mooi inspiratie op die ik meeneem naar mijn eigen aanbod aan workshops en cursussen.

Marlijn Nijboer

Storytelling, Onderwijscommunicatie

 

 

Van EGO naar ZELF

 

In deze module ervaren de deelnemers de kenmerken van het Jungiaanse individuatieproces door middel van systeemopstellingen in combinatie met de archetypen. Hoe voelt jouw EGO en ZELF en hoe verhouden zij zich tot elkaar? Het resultaat is verbluffend en vraagt om het bijstellen van het idee dat wij van EGO en ZELF hebben.

Ook de benadering vanuit de Vedische Yoga traditie zorgt voor inspirerende nieuwe invalshoeken. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je werk als coach. Want, wat als blijkt dat  het ZELF volgens deze traditie een ander woord voor het verschijnsel Ziel is? En wat als deze niet meer en niet minder blijkt te zijn dan een afsplitsing van het Éne, het totale, het absolute?  Voor ons rationeel georiënteerde westerse mensen een hele uitdaging om ermee aan de slag te gaan.

Inmiddels zijn er ook in de coachingspraktijk genoeg mensen  die op  ‘zielsniveau’ met hun coachee willen gaan werken. Een goed voornemen maar zeker wel handig als je eerst ervaart hoe dat voelt, dat zielsniveau. Dankzij systemisch werk is dat mogelijk en levert het in combinatie met de eigenschappen van de archetypen enorm veel inzichten op. Deze tweedaagse themamodule brengt je zeker een stap verder op je weg naar meer Zelfkennis en laat je steviger in je werk staan.

 

Het mannelijk en vrouwelijk aspect in ieder mens.

We benaderen het thema vanuit verschillende invalshoeken zodat je meer te weten komt over de theorie van deze archetypen, gezien vanuit de Jungiaanse psychologie en de Vedische wijsheids- traditie, ook bekend als Yoga traditie.

Ervaar hoe het spanningsveld tussen het mannelijke en vrouwelijk in jezelf verdeeld is.

Op deze wijze kun je een brug slaan naar jouw praktijk als coach afgestemd op jouw specifieke werkterrein.

Wat doet het mannelijke en vrouwelijke aspect in jezelf?

 

 

De verhouding van deze delen in je heeft veel invloed op jouw voorkomen, gevoelswereld en gedragingen. Zij kleuren ook voor een belangrijk deel de bril waarmee je de buitenwereld waarneemt en de verwachtingen die je hebt ten opzichte van anderen.

Waar kom je deze archetypen in de praktijk tegen?

Aangezien het mannelijk en vrouwelijk aspect zich uiten in eigenschappen en het bijbehorende gedrag kom je deze in alle lagen van een organisaties tegen. Het toont zich in leiderschapsstijlen, beïnvloedt zeer de sfeer en cultuur en kan ook bepalend zijn bij het vormgeven en uitvoeren van veranderprocessen.

Bij de begeleiding van individuele personen is dit aspect zeer boeiend in trajecten waarbij het verwerven van zelfkennis van groot belang is. Denk hierbij aan persoonlijke en professionele ontwikkeling zoals loopbaanbegeleiding of relatie en gezinscoaching.

Door de thema modules te volgen leer je meer over de achtergrond van de coachingsmethode DE REIS VAN DE HELD. Je doet kennis op en ervaart de werking van de Jungiaanse dieptepsychologie en de Vedische wijsheids-traditie. Hierdoor krijg je een tool in handen die kan bijdragen tot meer verdieping en een inspirerend impuls geeft aan je coaching skills.

 

Praktische informatie:

De themamodules worden in twee dagen gegeven met een tussenliggende periode van één week. De volgende module start in februari 2020. De precieze  datum wordt in onderling overleg vastgesteld. Bij inschrijving nemen wij hierover contact met je op.

De locatie:

Het Coachhuis te Utrecht

Catharijnesingel 56-58

Kosten p.p. voor twee dagen:

€ 446 ex btw

Inclusief: aangeklede koffie& thee en (vegetarische) lunch

 


Meer informatie of inschrijven?