Reis van de Held kaartensetDe themamodules van de Jungiaanse coachingsmethode DE REIS VAN DE HELD op weg naar Zelfkennis ® levert de deelnemers veel waardevolle inzichten op. De ervaring leert dat hierdoor interne transformatieprocessen in gang kunnen worden gezet.

Lees hier de reactie van een deelnemer

Tijdens de kennismakingsworkshop was ik al verrast door de wijze waarop de kaarten die Anne ontwikkelde kunnen worden ingezet en de krachtige wijze waarop ze zich laten combineren met systemisch werk. Het feit dat ik  sindsdien regelmatig met de kaarten werkte,  voorkwam niet dat ik tijdens de tweedaagse workshop ‘het mannelijke en vrouwelijke in ieder mens’ opnieuw verrast werd. Niet alleen de kaarten, ook de vragen waarmee Anne ons aan het werk zette en de wijze waarop ze beide dagen begeleidde, leidden tot buitengewoon krachtige resultaten. De combinatie met systemisch werk leidde  tot verbluffende beelden en resultaten, bij alle deelnemers. De tweedaagse werd daarmee een buitengewoon transformerende ontdekkingsreis naar binnen. Het leverde mij bovendien hele mooi inspiratie op die ik meeneem naar mijn eigen aanbod aan workshops en cursussen.

Marlijn Nijboer

Storytelling, Onderwijscommunicatie

Themamodule ‘Van EGO naar ZELF’

 

In deze module ervaren de deelnemers de kenmerken van het Jungiaanse individuatieproces waarbij het EGO en het ZELF de hoofdrolspelers zijn.  We benaderen  de archetypen systemisch, waardoor je voelt hoe jóuw EGO en ZELF zich tot elkaar verhouden.  Het resultaat is verbluffend en vraagt om het bijstellen van onze beelden,  ontstaan door theoretische concepten over wat het EGO en het Zelf zijn.

Ook de benadering vanuit de oud Indiase Vedanta filosofie zorgt voor inspirerende nieuwe invalshoeken. Want, wat als blijkt dat  het ZELF volgens deze traditie gelijk is te zetten met hetgeen wij onder Ziel verstaan?  Voor een rationeel georiënteerd westers mens kan het een hele uitdaging zijn om met dit fenomeen kennis te maken.

Maar gelukkig zijn er tegenwoordig juist in de coachingswereld genoeg professionals  die nieuwsgierig zijn naar het werken op dit bewustzijnsniveau. In combinatie met de eigenschappen van de archetypen levert het je enorm veel inzichten op over de thema’s die invloed hebben op je leven. De driedaagse themamodule brengt je zeker een stap verder op je weg naar meer Zelfkennis. Het laat je een verdiepend niveau van werken ervaren dat je ook op je eigen werkterrein kunt toepassen.

 

Themamodule ‘Het mannelijk en vrouwelijk aspect in ieder mens’

We benaderen het thema vanuit verschillende invalshoeken zodat je meer te weten komt over de theorie van deze archetypen, gezien vanuit de Jungiaanse psychologie en de Vedanta filosofie.

Ervaar hoe het spanningsveld tussen het mannelijke en vrouwelijk in jezelf verdeeld is. Wat doet het mannelijke en vrouwelijke aspect in jezelf?

De verhouding van deze delen in je heeft veel invloed op jouw voorkomen, gevoelswereld en gedragingen. Zij kleuren ook voor een belangrijk deel de bril waarmee je de buitenwereld waarneemt en de verwachtingen die je hebt ten opzichte van anderen.

Waar kom je deze archetypen in de praktijk tegen?

Aangezien het mannelijk en vrouwelijk aspect zich uit in eigenschappen en het bijbehorende gedrag kom je het bij alle mensen en in alle lagen van een organisatie tegen. Het toont zich bijvoorbeeld in leiderschapsstijlen. Ook beïnvloedt het de sfeer en cultuur en kan zeer bepalend zijn bij het vormgeven en uitvoeren van veranderprocessen.

Bij de begeleiding van individuele trajecten is dit aspect boeiend als het om processen gaat waarbij het verwerven van zelfkennis van groot belang is. Denk hierbij aan persoonlijke en professionele ontwikkeling bij loopbaanbegeleiding, mediation en supervisie trajecten. Maar ook bij relatie en gezinscoaching kan deze kennis zeer waardevol vol.

Door de thema modules te volgen leer je meer over de achtergrond van de coachingsmethode DE REIS VAN DE HELD. Je doet kennis op en ervaart de werking van de Jungiaanse dieptepsychologie en de Vedanta filosofie. Hierdoor krijg je een tool in handen die kan bijdragen tot meer verdieping en een inspirerend impuls geeft aan je coaching skills.

Praktische informatie:

De themamodule wordt over drie dagen verdeelt gegeven. Zij omvat twee praktijkdagen met een tussenliggende periode van één week en een extra dag theorie. De themamodules zijn weer te boeken vanaf februari 2020. De data worden in onderling overleg vastgesteld. Bij inschrijving nemen we hierover contact met je op.

De locatie:

Het Coachhuis te Utrecht

Catharijnesingel 56-58

Kosten: drie dagen € 645 ex btw. Betaling in twee termijnen mogelijk bij vroegtijdige boeking.

Inclusief: aangeklede koffie & thee en (vegetarische) lunch

 


Meer informatie of inschrijven?