De losse themamodules zijn deze zomer van start gegaan met de tweedaagse training: Van EGO naar ZELF. In deze modules  hebben wij de kenmerken van wat C.G. Jung het individuatieproces noemt, mogen ervaren. Het is enorm inspirerend om deze abstracte begrippen door middel van systeemopstellingen aan den lijve te ondervinden. Het resultaat is verbluffend en vraagt om het bijstellen van de beelden die wij bij deze begrippen hebben.

Ook de benadering vanuit de Vedische wijsheidstraditie zorgt voor kleine aardverschuivingen in ons mens- en wereldbeeld. Want, wat als blijkt dat als je het ZELF volgens deze traditie wilt gaat begrijpen, er een relatie gelegd wordt met abstracte begrippen zoals: het ene, het totale, het absolute?  Samenvattend kunnen we op een enorm inspireerde tweedaagse workshop terugkijken, die in december weer gegeven wordt. Bij interesse voor deze themadagen kun je via deze link informatie opvragen: https://dereisvandeheld.nl/contact/

Begin oktober starten wij met de tweede tweedaagse module met als thema:

 

Het mannelijk en vrouwelijk aspect in ieder mens.

We benaderen het thema vanuit verschillende invalshoeken zodat je meer te weten komt over de theorie van deze archetypen, gezien vanuit de Jungiaanse psychologie en de Vedische wijsheids- traditie.

Ervaar hoe het spanningsveld tussen het mannelijke en vrouwelijk in jezelf verdeeld is.

Op deze wijze kun je een brug slaan naar jouw praktijk als coach afgestemd op jouw specifieke werkterrein.

Wat doet het mannelijke en vrouwelijke aspect in jezelf?

 

De verhouding van deze delen in je heeft veel invloed op jouw voorkomen, gevoelswereld en gedragingen. Zij kleuren ook voor een belangrijk deel de bril waarmee je de buitenwereld waarneemt en de verwachtingen die je hebt ten opzichte van anderen.

Waar kom je deze archetypen in de praktijk tegen?

Aangezien het mannelijk en vrouwelijk aspect zich uiten in eigenschappen en het bijbehorende gedrag, kom je deze in alle lagen van een organisaties tegen. Het toont zich in leiderschapsstijlen, beïnvloedt zeer de sfeer en cultuur en kan ook bepalend zijn bij het vormgeven en uitvoeren van veranderprocessen.

Bij de begeleiding van individuele personen is dit aspect zeer boeiend in trajecten waarbij het verwerven van zelfkennis van groot belang is. Denk hierbij aan persoonlijke en professionele ontwikkeling zoals loopbaanbegeleiding of relatie en gezinscoaching.

Door de thema modules te volgen leer je meer over de achtergrond van de coachings-methode DE REIS VAN DE HELD. Je doet kennis op en ervaart de werking van de Jungiaanse dieptepsychologie en de Vedische wijsheids-traditie. Hierdoor krijg je tools in handen die kunnen bijdragen tot meer verdieping in je vak en hopelijk een inspirerend impuls geven aan je werk.

Praktische informatie:

De themamodules worden in twee dagen gegeven met een tussenperiode van een week.

Ter voorbereiding op de dagen krijg je één verdiepingsopdracht, in dit geval het schrijven van een autobiografisch verhaal beschreven vanuit dit aspect.

De locatie:

Het Coachhuis te Utrecht

Catharijnesingel 56-58

Kosten p.p. voor twee dagen:

€ 446 ex btw

Inclusief: aangeklede koffie& thee en (vegetarische) lunch


Meer informatie of inschrijven?