Beste luisteraar,

Deze reeks podcasts organiseer ik voor de Interdisciplinaire Vereniging voor Analytische Psychologie (IVAP), de C.G. Jung Vereniging Nederland. Alle gesprekken proberen een link te leggen tussen de Jungiaanse psychologie en de actualiteit.

Wat heeft Jung ons heden ten dage te bieden in de therapeutische praktijk en bij maatschappelijk relevante thema’s? Het openbaar debat wordt tegenwoordig gedomineerd door het zoeken naar zingeving met name bij jongeren, identiteitsvraagstukken ook betreffende gender en wat te denken van het verlangen naar een spirituele dimensie in ons leven? Dit zijn thema’s die ook hun weerklank vinden in de geestelijke gezondheidszorg en bij coachingstrajecten op de werkvloer. Maar zijn we hier wel goed genoeg op voorbereid, zeker als academisch gevormde hulpverlener?

Het spanningsveld tussen transpersoonlijke psychologie, dieptepsychologie en spiritualiteit aan de ene kant en het cognitief, rationeel uitgerichte academische curriculum aan onze universiteiten anderzijds is daarom ook een belangrijk onderwerp in onze reeks podcasts.

Ik hoop dat jullie geïnspireerd raken en hoor graag via onderstaand contactformulier jullie reacties.

Volg mijn podcast via Sprintcast of Spotify.

Laatste aflevering