Anne Pauen is auteur van de coachingsmethode DE REIS VAN DE HELD op weg naar Zelfkennis®. Tevens heeft zij een na- en bijscholingsinstituut opgericht, geïnspireerd op het gedachtegoed van de dieptepsychologie van C.G. Jung en de Indiase Vedanta filosofie.
Wat is kenmerkend voor Anne?

Anne creëert onverwachtse invalshoeken waardoor inspiratie ontstaat en deuren naar nieuwe vergezichten open gaan, dat is wat zij doet.

Zij is filosofisch – diepgaand – verrassend – creatief – bezield en nieuwsgierig. Ze werkt graag met beelden, archetypische beelden, laat mensen voelen, ervaren en doorleven.

Anne weet mensen te raken, verwarrend soms…maar altijd veilig.

Wat heeft mij geïnspireerd?

De rode draad, zowel in mijn persoonlijke als later ook in mijn professionele leven, is van jongs af aan mijn zoektocht naar antwoorden op universele levensvragen geweest. Oude wijsheidstradities werden mijn leermeesters. Tijdens mijn studie Assyriologie bestudeerde ik oude teksten uit de Mesopotamische cultuur. Door de Sanskrit geleerde Sri Sarvabhavana uit India werd ik ingewijd in de enorme kennis van de Vedische geschriften, waardoor zich een fascinerend mens- en wereldbeeld toonde.

Uiteindelijk vond ik in de dieptepsychologie van de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung een bondgenoot, omdat ook hij de kennis en kunde van oude culturen in zijn psychologie gebruikte. Hierdoor werd een brug geslagen naar mijn professionele leven als coach en trainer. Door de dieptepsychologie vond ik het laatste puzzelstukje, waardoor ik de oude kennis kon vertalen naar een hedendaags (professioneel) gebruik. Ik wilde dit ook voor collega’s toegankelijk maken, dat heeft mij gemotiveerd om de coachingsmethode DE REIS VAN DE HELD op weg naar Zelfkennis® te ontwikkelen.

Ik werk graag met het onbewuste, een gebied waar beelden universeel en tijdloos zijn. Het mythologische thema van de heldenreis is één ervan. Door deze als metafoor te gebruiken, wordt de wetmatigheid van veranderprocessen duidelijk gemaakt.

Het begeleiden van deze processen op een dieperliggend niveau, is uiteindelijk mijn specialisatie geworden. Het aanbod van mijn na- en bijscholingsinstituut is hierdoor geinspireerd. 

Kijk voor mijn werk- en opleidingsachtergrond op mijn LinkedIn profiel.