Anne Pauen is auteur van de coachingsmethode DE REIS VAN DE HELD op weg naar Zelfkennis® . Tevens heeft zij een na en bijscholingsinstituut opgericht geïnspireerd op het gedachtegoed van de dieptepsychologie van C.G. Jung en de Indiase Vedanta filosofie.
Wat is kenmerkend voor mij?

Onverwachtse invalshoeken, inspiratie bieden en deuren openen naar nieuwe vergezichten, dat is wat ik doe. 

Processen in gang zetten zodat inzichten verworven kunnen worden en men zich bewust wordt van …

Met andere ogen naar jezelf kijken en naar de ander, dat is wat er gebeurt.

Ik ben filosofisch – diepgaand – verrassend – creatief – bezield en nieuwsgierig. Ik werk graag met beelden, archetypische beelden, laat mensen voelen, ervaren en doorleven.

Ik weet mensen te raken, verwarrend soms…maar altijd veilig.

Wat mij geïnspireerd heeft te doen wat ik doe.

De rode draad zowel in mijn persoonlijke als later ook in mijn professionele leven is van jongs af aan mijn zoektocht naar antwoorden op  universele levensvragen geweest.  Oude wijsheidstradities werden mijn leermeesters. Tijdens mijn studie Assyriologie bestudeerde ik oude teksten uit de Mesopotamische cultuur. Door de Sanskrit geleerde Sri Sarvabhavana uit India werd ik ingewijd in de enorme kennis van de Vedische geschriften, waardoor zich een fascinerend mens en wereldbeeld voor mij toonde.

Uiteindelijk vond ik in de dieptepsychologie van de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung een bondgenoot omdat ook hij de kennis en kunde van oude culturen in zijn psychologie gebruikte. Hierdoor werd een brug geslagen naar mijn professionele leven als coach en trainer. Door de dieptepsychologie vond ik het  laatste puzzelstukje, waardoor ik de oude kennis kon gaan vertalen naar een hedendaags (professioneel) gebruik. Graag wilde ik dit ook voor collega’s toegankelijk maken, dat heeft mij gemotiveerd om de coachingsmethode DE REIS VAN DE HELD op weg naar Zelfkennis® te ontwikkelen.

Ik werk graag met het onbewuste. Daar zitten beelden die universeel en tijdloos zijn. Het mythologische thema van heldenreis is één ervan.  Door deze als metafoor te gebruiken wordt de wetmatigheid van veranderprocessen duidelijk gemaakt, die wij in ons persoonlijke en professionele leven doorlopen.

Deze processen op een dieperliggend niveau te begeleiden is uiteindelijk mijn specialisatie geworden. Het aanbod van mijn na en bijscholingsinstituut is hierop afgestemd. 

Kijk voor mijn werk- en opleidingsachtergrond op mijn LinkedIn profiel