Anne Pauen is auteur van de coachingsmethode DE REIS VAN DE HELD op weg naar Zelfkennis®. Tevens heeft zij een na- en bijscholingsinstituut opgericht, geïnspireerd op het gedachtegoed van de dieptepsychologie van C.G. Jung en de Indiase Vedanta filosofie.
Wat is kenmerkend voor Anne?

Anne creëert onverwachtse invalshoeken waardoor inspiratie ontstaat en deuren naar nieuwe vergezichten open gaan, dat is wat zij doet.

Zij is filosofisch – diepgaand – verrassend – creatief – bezield en nieuwsgierig. Ze werkt graag met beelden, archetypische beelden, laat mensen voelen, ervaren en doorleven.

Anne weet mensen te raken, verwarrend soms…maar altijd veilig.

Wat heeft haar geïnspireerd?

De rode draad, zowel in haar persoonlijke als later ook in haar professionele leven, is van jongs af aan een zoektocht naar antwoorden op universele levensvragen geweest. Oude wijsheidstradities werden haar leermeesters. Tijdens haar studie Assyriologie bestudeerde ze oude teksten uit de Mesopotamische cultuur. Door de Sanskrit geleerde Sri Sarvabhavana uit India werd zij ingewijd in de enorme kennis van de Vedische geschriften, waardoor zich een fascinerend mens- en wereldbeeld toonde.

Uiteindelijk vond Anne in de dieptepsychologie van de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung een bondgenoot, omdat ook hij de kennis en kunde van oude culturen in zijn psychologie gebruikte. Hierdoor werd een brug geslagen naar haar professionele leven als coach en trainer. Door de dieptepsychologie vond zij het laatste puzzelstukje, waardoor zij de oude kennis kon vertalen naar een hedendaags (professioneel) gebruik. Anne wilde dit ook voor collega’s toegankelijk maken, dat heeft haar gemotiveerd om de coachingsmethode DE REIS VAN DE HELD op weg naar Zelfkennis® te ontwikkelen.

Zij werkt graag met het onbewuste, een gebied waar beelden universeel en tijdloos zijn. Het mythologische thema van de heldenreis is één ervan. Door deze als metafoor te gebruiken, wordt de wetmatigheid van veranderprocessen duidelijk gemaakt.

Het begeleiden van deze processen op een dieperliggend niveau, is uiteindelijk haar specialisatie geworden. Het aanbod van haar na- en bijscholingsinstituut is hierdoor geinspireerd. 

Kijk voor haar werk- en opleidingsachtergrond op haar LinkedIn profiel.