Reis van de Held kaartensetMet deze tool heb je als coach of therapeut een instrument in handen om met het onbewuste van je client te werken.

De kaartenreeks bestaat uit afbeeldingen van 22 archetypen.  Per archetype een bijbehorende tekstkaart met een korte beschrijving van de kenmerken. Een boekje met een uitgebreide toelichting op de inhoudelijke betekenis van ieder archetype.  Een leeg schrift om aantekeningen te kunnen maken waardoor het proces gemonitord kan worden. Een overzichtsposter van alle afbeeldingen die de mens-kaarten, de eigenschaps-kaarten en de proces-kaarten in een oogopslag laten zien. De illustraties in zwart-wit bevatten krachtige boodschappen in symbooltaal. Zij zijn ontworpen in een samenwerkingsproject met studenten van de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, afdeling illustratie.

Werking van de tool

Door vrij te  associëren op de afbeeldingen komt informatie uit het onderbewustzijn in het dagbewustzijn. Dit is de taal van het onbewuste.

De toelichtingen op de tekstkaart en in het boekje geven de betekenis van het archetype weer vanuit drie lagen: het mythologisch verhaal van de reis van de held, de oude Indiase Vedische wijsheidstraditie en de
Jungiaanse dieptepsychologie.

Door de persoonlijke betekenis te combineren met de collectieve betekenis van het archetype komt jouw client tot inzichten. Ook kunnen hierdoor intrinsiek aangestuurde transformatieprocessen in gang worden gezet. C.G. Jung noemde dit proces amplificatie, wat letterlijk verbreding betekend. Door te beseffen dat het thema dat iemand op dit moment bezig houdt een collectief thema is,  geeft het verlichting en voelt het minder zwaar.

Verkoop

De kaartenreeks DE REIS VAN DE HELD is te koop in de webshop van de uitgever, zie onderstaande link. Als deelnemer van één van de trainingen heb je recht op korting, vraag de code bij ons op. https://www.monicaboschman.nl/product/kaartenreeks-de-reis-van-de-held-op-weg-naar-zelfkennis/

U kunt de kaarten ook bestellen bij een boekenwinkel in uw buurt of online.

Afbeeldingen

De afbeelding zijn in een samenwerkingsproject met de afdeling illustratie van de Hogeschool voor de kunsten te Utrecht ontstaan.  Het lag mij aan het hart de inhoud die achter de kaarten schuil gaat in een modern en eigentijdse vorm te gieten. Bob Clausen, de illustrator van de kaarten, was een tweedejaars student die naar eigen zeggen de afbeeldingen niet heeft vorm gegeven, het voelde meer als ingegeven. Als ik de reacties observeer van mensen  die ernaar kijken dan kan ik zien dat ze geraakt worden.  De afbeeldingen spreken onbewust precies het thema aan dat bij degeen ze aanschouwd op dit moment speelt. Hierdoor is de informatie die men verkrijgt zo waardevol.

Een quote van een van mijn workshop-deelnemers:

 Ik kan er maar naar blijven kijken en zie iedere keer weer iets anders