Van EGO naar ZELF

Het individuatieproces

Wilt u meer weten over het gedachtegoed dat schuilgaat achter de begrippen EGO & ZELF, zodat u deze in uw eigen werk doelgericht kunt gaan gebruiken? Dan zijn de themamodules een goede gelegenheid om uw kennis te verdiepen.

We benaderen het thema EGO & ZELF vanuit de Jungiaanse dieptepsychologie en het mens- en wereldbeeld van de oud Indiase Vedische wijsheidstraditie. Beiden vormen de theoretische achtergrond van de coachingsmethode DE REIS VAN DE HELD.

Volgens C.G. Jung wordt het individuatieproces gesymboliseerd door een ontdekkingsreis naar onbekende landen waarbij we beginnen als jonge held(in) en eindigen als wijze oude vrouw/man. Deze metafoor laat zonder woorden zien waar het om gaat als we het proces van individuatie willen omschrijven.

Tijdens de tweedaagse workshop behandelen we het thema EGO & ZELF in eerste instantie aan de hand van uw persoonlijke ontwikkeling, om vervolgens de brug te slaan naar uw professionele ontwikkeling. We stellen vragen en onderzoeken de zaak vanuit een rationeel filosofische, metafysische, én psychologische invalshoek voordat we het terug brengen naar de (werk)praktijk. We zoeken naar antwoorden op vragen als ‘wie of wat ben ik’ en ‘hoe sta ik in relatie tot de wereld om me heen?

 

Wat levert het u op als u deze workshop gevolgd hebt?

  • Uw theoretische kennis over de Jungiaanse dieptepsychologie, aangevuld door de Vedische wijsheidstraditie, wordt verdiept.
  • U kunt het thema EGO & ZELF in een breder en verdiepend kader zien, zowel in theorie alsook in uw praktijk.
  • U ervaart de relevantie en betekenis van het thema EGO & ZELF bij uzelf en bij het begeleiden van mensen in het gehele spectrum van ontwikkelingsprocessen.
  • U kunt uw inzichten gebruiken bij leiderschapsvraagstukken, zowel intern als extern.
  • U bent in staat de verbinding te leggen tussen de kenmerken van de archetypen en het gedrag (beleving) van uzelf en uw client(en).
  • U gebruikt de kenmerken van het proces van individuatie bij feedback en reflectie.
  • U bent in staat hetgeen u geleerd hebt in te zetten bij uw eigen bewustzijnsontwikkeling en bij de professionele aanpak van loopbaanbegeleiding, supervisie, bij coaching en counseling.

Algemene informatie:

De training wordt in twee dagen gegeven waarbij we de éne dag het EGO en de andere dag het ZELF behandelen. De tussenliggende periode bedraagt twee weken, deze wordt voorzien van een opdracht waardoor beide dagen verbonden worden. Bent u niet beschikbaar op de dagen dat de module geven wordt  maar zou u op een ander moment wel mee willen doen, stuur ons dan via onderstaand formulier een bericht zodat wij u kunnen informeren over nieuwe data.

Kosten: Tweedaagse training, inclusief koffie, thee en lunch.

€ 395 ex btw

Coachingstool: Heeft u de kaartenreeks nog niet in uw bezit zo kunt u deze met korting bij de uitgeverij bestellen. De kortingscode ontvangt u bij inschrijving.

http://www.mbwebshop.nl/Webwinkel-Product-271340132/Kaartenreeks-De-Reis-van-de-Held-op-weg-naar-zelfkennis.html

Lokatie:

Het Coachhuis te Utrecht

Catharijnesingel 56-57


Meer informatie of inschrijven?