Inschrijving & agenda

Ons aanbod richt zich op het werken met het transpersoonlijke deel van de mens. Wij noemen dit deel het zielsaspect.

 

Om dit aspect voor iedereen toegankelijk te maken, benaderen we het als een werkhypothese. Dit betekent dat het noch voor jou noch voor jouw cliënt een geloofsovertuiging hoeft te zijn als je hiermee aan de slag gaat. 

We gebruiken het als een filosofisch gedachtenspel, waarbij we van een aantal veronderstellingen uitgaan die zijn afgeleid van de Vedische wijsheidstraditie uit India. Door deze stellingen als hypothese te gebruiken, ontstaat een totaal ander mens- en wereldbeeld. Hierdoor kunnen we er vanaf een zekere afstand naar kijken en het op ons in laten werken.

Wat doet het zielsperspectief?
Vanuit het zielsperspectief gezien heb je geen oordeel over wat goed en wat niet goed is in jouw leven. Je erkent dat alles betekenisvol is en daardoor in potentie bedoeld is om jouw ontwikkeling te bevorderen. 

Vanuit dit perspectief ben je als mens niet willekeurig in jouw leven terechtgekomen zonder er zelf om gevraagd te hebben, zoals wij tegenwoordig veronderstellen. Vanuit het perspectief van de Vedanta is ons leven het gevolg van eerdere levens en zorgvuldig gekozen vanuit ons zielsaspect, met als doel de best mogelijke omstandigheden om bewustzijnsontwikkeling te creëren. Want, ontwikkeling is het centrale punt waar alles om draait vanuit het zielsaspect. En let wel, ontwikkeling gaat altijd gepaard met de vrije wil zowel op het niveau van onze persoonlijkheid alsook van onze ziel.

Lees meer over het zielsaspect

Hierdoor worden onze ouders en onze leefomgeving factoren die onze ontwikkeling faciliteren, ook al ervaren wij deze niet altijd als positief. Toch draagt dit allemaal bij om te kunnen worden wie we bedoeld waren om te zijn. Opvallend is dat dit de formulering was die C.G. Jung gebruikte om het doel van het menselijk individuatieproces te omschrijven. *

Hoe werken wij?
We bieden een zorgvuldige theoretische onderbouwing afgeleid van:

  • de Vedische wijsheidstraditie
  • de Jungiaanse dieptepsychologie
  • hedendaags wetenschappelijk empirisch onderzoek

Jouw persoonlijke beleving vinden wij zeer belangrijk. Je ervaart de hypothese door middel van systemische werkvormen in combinatie met onze eigen methode DE REIS VAN DE HELD®. Op deze manier krijg je toegang tot het onbewuste.

Voor wie?
Bij al onze modules gaat persoonlijke en professionele ontwikkeling hand in hand. Je leert door zelf te ervaren. Hierdoor kom je als professional krachtig in jouw begeleidingstrajecten te staan.

Werken vanuit het zielsaspect is zeer geschikt voor iedereen voor wie een nieuwe kijk op het leven het verschil kan maken. Dat geldt zowel voor de begeleiding van mensen die zich meer bewust willen worden van hun individuatieproces alsook voor mensen die zich in een crisissituatie bevinden waardoor zingevingsvraagstukken getriggerd worden. Het leven als betekenisvol ervaren, is in alle levenssituaties een meerwaarde.

Het leertraject
Het leertraject is ontwikkeld voor een ieder die de masterclass of een van de themamodules heeft doorlopen. Je oefent aan de hand van een casus uit de praktijk. Lees meer over het leertraject

Praktische informatie
Aantal deelnemers: max. 2 personen
Aantal lesdagen: 2 (exclusief eendaagse kennismakingsworkshop)
Tijden: 10:00 uur tot 15:00 uur
Investering: € 640 ex btw, incl. koffie, thee, lekkers, bio-vegetarische lunch
Locatie: onze trainingen worden in Apeldoorn, Deventer of Arnhem-Velp op zeer sfeervolle locaties gegeven, in overleg met de deelnemers.

Lesmateriaal: studiemateriaal wordt digitaal aangeleverd, aanschaf tool aanbevolen.
Aankoop kaartenreeks:
De kaarten zijn met korting te  koop bij de uitgever. Informeer bij inschrijving naar de kortingscode.

Data in overleg is mogelijk, neem contact met ons op.

 

 

Bestel online