Inschrijving & agenda

In de themamodules staan vier archetypen centraal die kenmerkend zijn voor de Jungiaanse dieptepsychologie, die ook in de oud Indiase Vedanta filosofie een grote rol spelen.

Ego – Zelf – Animus – Anima oftewel, Ik – Zelf – Shiva – Shakti. Deze archetypen zijn in ieder mens aanwezig. Zij geven structuur en balans aan je persoonlijkheid. 

Ter verdieping bieden wij twee driedaagse themamodules aan: ‘van Ego naar Zelf’ en ‘het Mannelijk en Vrouwelijke in ieder mens’. Je werkt heel concreet aan jouw eigen bewustzijnsontwikkeling, op weg naar Zelfkennis. Je ervaart een verdiepend niveau van werken dat je vervolgens ook in jouw eigen praktijk kunt toepassen.

 

 

Themamodule: ‘Van Ego naar Zelf’

Ego en Zelf horen bij elkaar. Het Ego vormt het centrum van het bewuste deel van jouw bewustzijn, het Zelf omvat zowel het bewuste alsook het onbewuste deel van jouw bewustzijn. C.G. Jung vergeleek de interactie tussen deze twee archetypen met het begrip heelheid, gesymboliseerd door een cirkel met een middelpunt, een mandala. Het proces van bewustwording dat het Ego doormaakt om zich bewust te worden van het Zelf, is wat Jung het individuatieproces noemde.

 

Themamodule: ‘Het Mannelijke en Vrouwelijke in ieder mens’

De Man, de Animus, de Vrouw en de Anima zijn archetypen met specifieke eigenschappen. De verhouding tussen deze eigenschappen hebben veel invloed op jouw gevoelswereld en jouw voorkomen. Ze kleuren voor een belangrijk deel de bril waarmee jij de buitenwereld waarneemt en tegemoet treedt. Ook kan één van de archetypen in de schaduw verborgen blijven, omdat deze als negatief ervaren wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kind wiens cognitieve kant erg gestimuleerd wordt terwijl zijn gevoelswereld niet gezien wordt.

Je zult als vrouw verrast zijn om de mannelijke aspecten in jezelf te ontdekken en visa versa. Hierdoor wordt duidelijk welk deel in jou de boventoon voert en welk deel in de schaduw zit. In de praktijk blijkt dat bewustwording van deze delen tot belangrijke transformatieprocessen leidt, waardoor jouw persoonlijkheid meer in balans komt.

Onze werkwijze
De modules zijn ervaringsgeoriënteerd opgezet. We werken met onze tool DE REIS VAN DE HELD® in combinatie met systemische en creatieve werkvormen. Op deze manier krijg je toegang tot het onbewuste.

Voor wie?
Bij al onze modules gaat persoonlijke en professionele ontwikkeling hand in hand. Je leert door zelf te ervaren. Hierdoor kom je als professional krachtiger in jouw begeleidingstrajecten te staat.

Het leertraject
Het leertraject is ontwikkeld voor een ieder die de masterclass of een van de themamodules heeft doorlopen. Je oefent aan hand van een casus uit de praktijk. Lees meer over het leertraject

 

Lees hier de reactie van een deelnemer

“Tijdens de kennismakingsworkshop was ik al verrast door de wijze waarop de kaartenreeks die Anne ontwikkelde, kan worden ingezet en de krachtige wijze waarop ze zich laten combineren met systemisch werk. Het feit dat ik sindsdien regelmatig met de kaarten werk, voorkwam niet dat ik tijdens de tweedaagse workshop ‘het mannelijke en vrouwelijke in ieder mens’ opnieuw erg verrast werd. Niet alleen de kaarten, ook de vragen waarmee Anne ons aan het werk zette en de wijze waarop ze de dagen begeleidde, leidden tot buitengewoon krachtige resultaten. De combinatie met systemisch werk leidde bij alle deelnemers tot verbluffende resultaten. De tweedaagse werd daarmee een buitengewoon transformerende ontdekkingsreis naar binnen. Het leverde mij bovendien hele mooie inspiratie op die ik meeneem in mijn eigen aanbod van workshops en cursussen.”

Marlijn Nijboer, Storytelling, Onderwijscommunicatie

 

Praktische informatie

Aantal deelnemers: max 2
Aantal lesdagen
: 3
Tijden: 10:00 uur tot 15:00 uur
Investering drie daagse: € 960 ex btw, incl. koffie, thee, lekkers, lunch
Locatie: onze trainingen worden in Apeldoorn, Deventer of Arnhem-Velp op zeer sfeervolle locaties gegeven, in overleg met de deelnemers.

Aanschaf tool: aanbevolen
Lesmateriaal: studiemateriaal wordt digitaal aangeleverd, aanschaf tool wordt aanbevolen.
Aankoop kaartenreeks: d
e kaarten zijn met korting te  koop bij de uitgever. Informeer bij inschrijving naar de kortingscode.

Data in overleg is mogelijk neem contact met ons op.

Bestel online