De summerschool staat ieder jaar in het teken van één bepaalde held(in) op wiens sporen wij een reis gaan organiseren.

Door de coronamaatregelen moest de primeur telkens weer worden verschoven. Het streven is het om in 2022 van start te gaan. We beginnen met de Griekse held Odysseus en zijn vrouw Penelope. Homerus beschreef zijn roemrijke daden tijdens de Trojaanse  oorlog. Maar nog veel spannender waren de vele beproevingen die hij en zijn vrienden moesten ondergaan voordat zij na jarenlange omzwervingen eindelijk arriveerden op hun thuiseiland Ithaka. Dit prachtige Griekse eiland wordt de bestemming van onze eerste reis.

Geïnspireerd door het verhaal zal de rode draad van deze summerschool gaan over de eigenschap MOED. Gesymboliseerd in zijn mannelijke vorm door het doorzettingsvermogen en de daadkracht van Odysseus en in zijn vrouwelijke vorm door de toegewijde focus en de volhardende overgave van zijn vrouw Penelope.

Om in vakantiestemming te komen en te onthaasten wordt het programma een combinatie van verwennerij, natuurbeleving en inspiratie op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Op een sfeervolle locatie waar het goede leven nu eens in de eenvoud en dan weer in de overvloed te vinden is, volgen wij aan hand van deze mythologische held de denkbeeldige sporen van zijn reis. Wij zullen zes dagen in een zeer sfeervol familiehotel verblijven. Van daaruit gaan we het eiland en onszelf  verkennen. Op  twee van de dagen  doen wij dat onder begeleiding van een Nederlandse wandelgids en kunstenares, die sinds 12 jaar op het eiland woont en ons van alles zal laten ervaren wat op het eiland met Odysseus te maken heeft.  Het wordt een reis met creatieve elementen, veel beweging in de natuur en voldoende tijd en ruimte voor stilte en bezinning. De coachingsmethode DE REIS VAN DE HELD® zal ons de hele week begeleiden en het kader bieden waarbinnen we reflecteren op ons innerlijk proces.

Voor nu moeten de foto’s hun werk  doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben je geïnteresseerd?  Geef je dan op  voor gedetailleerde  reisinformatie. Voorinschrijving kan vanaf heden. https://dereisvandeheld.nl/contact/


    Meer informatie of inschrijven voor de summerschool?