Inschrijving & agenda

De masterclass van de coachingsmethode DE REIS VAN DE HELD op weg naar Zelfkennis® omvat een  jaartraject bestaande uit 11 bijeenkomsten. We zien elkaar één keer per maand.

Werken met het transpersoonlijke deel van de mens

Je laat je inspireren door de Jungiaanse dieptepsychologie, de oud Indiase Vedanta filosofie en de zielenleer van Dr. Varda Hasselmann. Je verdiept je in deze boeiende stromingen. Je wordt je bewust van jouw transpersoonlijke deel en je ontwikkelt vaardigheden waardoor je in staat bent ook met de diepere lagen van je bewustzijn te werken.

Wat is het doel van de masterclass?
Je doorloopt het bewustwordingsproces waar ‘de reis van de held’ symbool voor staat: de ontdekking van het Zelf

De mysticus Johannes van het Kruis omschreef dit proces als ‘de schreeuw van de ziel’.

De ziel, het transpersoonlijk deel van de mens, wil blijkbaar meer dan ‘alleen maar’ succes in de buitenwereld. Dit doel hoort thuis in de eerste levenshelft. Vanaf de tweede levenshelft vraagt zij ons om naar binnen te kijken en ons af te vragen wie we ten diepste zijn en wat het daadwerkelijke doel in ons leven is.

Graag citeer ik Marion Woodman, een Canadese mythopoëtische auteur en analytisch psycholoog in de geest van C.G. Jung. “If you live your full soul’s journey and you find the spiritual dimension you gonna go this way and surrender the old life to the new.”

De ziel als werkhypothese in de coachingspraktijk zorgt voor een perspectief-switch waardoor je beseft dat je precies zo bent als je bedoeld was om te zijn.

De herontdekking van de ziel in de coachings/therapeutische praktijk is het thema van deze masterclass. Natuurlijk behandelen we dit als model, niet als geloofsovertuiging. De speciaal hiervoor ontwikkelde werkhypothese is afgeleid van de Vedische wijsheidstraditie. Je kijkt vanuit het zielenperspectief naar je leven. Het is uitermate boeiend om te ervaren wat dat met je doet. 

De zielenleer van Dr. Varda Hasselmann: een typologie

Het transpersoonlijke deel maken we concreet aan de hand van de zielenleer van Dr. Varda Hasselmann. Sinds dertig jaar maakt zij haar Seelenlehre® in Duitsland  toegankelijk voor een breed publiek door haar boeken. Toch trekt zij hierbij vooral de aandacht van coaches, therapeuten en psychologen. Haar beschrijvingen laten een coherent beeld zien van de wereld van de ziel. Als typologie werpen haar archetypen een interessant licht op onze verschillen.

De 7 archetypen van de Ziel  &  de 7 archetypen van de angsten: een boeiende typologie

Hasselmann werkt met een matrix die zevendelig is:

7 archetypen van de ziel, 7 archetypen van de angsten, 7 levensdoelen, 7 reactiepatronen op dit levensdoel, 7 mentaliteiten, 7 manieren van primaire reacties en 7 zielenontwikkelniveaus. 

Ook hiervoor geldt: de zielenleer van Dr. Varda Hasselmann is geen geloofsovertuiging, het is een model. Je kunt ermee werken als je op een dieperliggend niveau naar antwoorden zoekt op vragen zoals: “welk archetype kleurt mijn voorkomen het meest en welke angsten bepalen mijn leven?” Een interessant model voor de toegepaste psychologie en een boeiend instrument ter aanvulling op de werkhypothese.

Tijdens de masterclass wordt een dynamiek in gang gezet die je verder brengt in je proces van bewustwording. Dit doen we door tijdens de bijeenkomsten vooral ervaringsgericht te werken. Hierbij toont zich het onbewuste op zowel het persoonlijke als collectieve niveau. De instrumenten die dit mogelijk maken zijn: de methode ‘De Reis van de Held’ als analytische tool, creatieve middelen en uiteraard systemische werkvormen. De theorie wordt toegankelijk gemaakt door een uitgebreide reader die binnekort ook als boek verkrijgbaar is.

De masterclass voor je persoonlijke ontwikkeling

De masterclass dient jouw bewustzijnsontwikkeling. Dit heeft niet alleen impact op je persoonlijke ontwikkeling maar vindt tevens zijn weerslag op jouw werk. De masterclass kan hierin een zeer inspirerende rol spelen.

Metaforen die beelden oproepen in ons symbolische bewustzijn en toepasselijk zijn voor het proces van bewustwording:
– Tijdens je reis zul je een tocht door je persoonlijke onderwereld maken.
– Door inkeer zul je de monnik in jezelf tegen komen.
– De donkere nacht van de ziel hoort erbij.
– Na lange soms moeizame omzwervingen zul je (gelouterd) je Zelf aanschouwen.
– De ingewijden dienen niets te leren maar dienen iets te ondergaan.
– Ken u zelve en u kent het Al !

Algemene informatie
De masterclass wordt twee keer per jaar georganiseerd: we starten telkens in januari en september. Ben je geïnteresseerd, geef dit dan aan via de button inschrijving. We houden jou op de hoogte.

Tijdsinvestering
De masterclass kent 11 bijeenkomsten verdeeld over één jaar. De groepen bestaan uit minimum 2 personen en maximum 3 personen. We zien elkaar één keer per maand. De keuze van de dag wordt in onderling overleg vastgelegd. De dag begint om 10:00 uur en eindigt om 16:00 uur. We houden een uur lunchpauze.

Plaats, data en tijden
Onze trainingen worden in Apeldoorn of Leusden gegeven. Dit is afhankelijk van welke locatie het meest centraal ligt voor de deelnemers.

Apeldoorn
* Spadelaan 23
7331 AK APELDOORN

* Parkeren gratis, CS op 15 minuten loopafstand

Leusden Het Coachhuis
* Kerkweg 7
3832 RH LEUSDEN

* De locatie in Leusden bevindt zich op een landgoed, parkeren gratis op eigen terrein. De navigatie geeft een doodlopende weg aan. Zoek daarom eerst op ‘Dodeweg’ en als je daar bent, zoek dan pas op ‘Kerkweg 7’. Openbaar vervoer is op 25 minuten loopafstand.

Tijden
Inlooptijd : 09:45 uur, begintijd: 10:00 uur
Pauze : 12:30-13:30 uur
Eindtijd : 16:00 uur

Voor de data raadpleeg de agenda.

Kosten
De investering voor de 11-daagse masterclass bedraagt € 3.300,00 ex btw, inclusief koffie, thee en (vegetarische) lunch. 

Het bedrag kan ook in termijnen betaald worden:
2 termijnen à € 1.650,00 ex btw,
4 termijnen à € 825,00 ex btw,
Per maand: 11 termijnen a € 303,00 ex btw, incl. administratiekosten

Inschrijving & agenda