Inschrijving & agenda

Een unieke methodiek gebaseerd op de dieptepsychologie van C.G. Jung en de oud Indiase Vedanta filosofie.

Als coach of therapeut heb je de wens het individuatieproces van jouw cliënt maximaal te ondersteunen. Om deze doelstellingen te bereiken, is een dieptepsychologische manier van procesbegeleiding zeer effectief. Daarvoor is deze nieuwe analysetool van de Reis van de Held ontwikkeld. Een methode die door de inzet van systemisch werk voor nog meer verdieping en versnelling bij het proces van bewustzijnsontwikkeling zorgt.

Een weg naar zelfkennis
De Reis van de Held staat symbool voor alles wat iemand meemaakt in zijn of haar leven. Tijdens de reis ontvouwt zich wat in potentie al aanwezig is. Het zijn de beproevingen en ervaringen die leiden tot geestelijke groei en uiteindelijk tot zelfkennis. Zelfkennis die noodzakelijk is om te achterhalen wie we ten diepste zijn en wat we met ons leven willen.

Om als coach of therapeut met je cliënt de weg naar zelfkennis te bewandelen, is een dieptepsychologische manier van procesbegeleiding zeer boeiend. Deze manier van werken volgt een andere route dan methoden die gebaseerd zijn op cognitieve gedragstherapie. Er ontstaat verdieping door te ervaren wat er gebeurt bij overgave aan het onbewuste. 

De tool met 22 archetypen

‘De Reis van de Held’ illustreert  aan hand van 22 afbeeldingen met archetypen het natuurlijke proces van individuatie. 

Dit proces van bewustzijnsontwikkeling  vertegenwoordigt algemeen menselijke thema’s. De tool bevat 22 krachtige boodschappen in symbooltaal. Zij refereren zowel aan het mythologisch thema van de heldenreis alsook aan het individuatieproces uit de Jungiaanse dieptepsychologie en het achtvoudige pad uit de Indiase Vedanta filosofie.

De methode vormt een brug. Zij legt op een unieke manier een verbinding tussen ons waarnemend dagbewustzijn en de verborgen informatie in ons onbewuste. Om de verbinding tussen deze twee bewustzijnslagen tot stand te brengen zijn er ‘ingangen’ nodig. De afbeeldingen triggeren door hun symbooltaal en geven toegang tot het onbewuste. 

Via beeldtaal nodig je cliënten uit het archetypische niveau te verkennen dat onder de oppervlakte ligt van hun bewuste waarnemingen. Door de vrije associatie op de afbeeldingen komt authentieke informatie uit het onbewuste naar boven, dit leidt tot inzichten. Het feit dat de cliënt via deze methode zelf inzicht krijgt is wezenlijk. Het resultaat is: veel minder weerstand en volop motivatie om met zijn eigen conclusies aan de slag te gaan.

Het programma
Tijdens de workshop maak je kennis met de theoretische achtergrond van de methode. Je gaat zelf de kracht van de archetypen in combinatie met systemisch werk ervaren. Deelnemers zijn vaak overdonderd en gefascineerd door het resultaat.

Na het volgen van deze workshop is de methode direct toepasbaar in de praktijk. Ben je geïnteresseerd in meer verdieping bestaat de mogelijk om de themamodules of de masterclass te volgen. 

Voor wie?
Bij al onze modules gaat persoonlijke en professionele ontwikkeling hand in hand. Je leert door zelf te ervaren. Hierdoor kom je als professional krachtiger in jouw begeleidingstrajecten te staat.

Praktische informatie
Aantal seminar dagen
: 1
Tijden: 10:00 uur tot 15:00 uur
Aantal deelnemers: max. 2 personen
Investering: € 320 ex. btw, incl. koffie, thee, lekkers, lunch (bio-vegetarisch)
Locatie: onze trainingen worden in Apeldoorn, Deventer, Arnhem-Velp op zeer sfeervolle locaties gegeven, in overleg met de deelnemers.

Lesmateriaal: geen, aanschaf tool is niet verplicht
Aankoop
 kaartenreeks:
de kaarten zijn met korting te koop bij de uitgever. Informeer bij inschrijving naar de kortingscode.

Andere data in overleg is mogelijk.

Bestel online

Accreditatie

 

 

De kennismakingsworkshop is geaccrediteerd door Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (SKB). Leden van beroepsverenigingen kunnen deze workshop als bij- en nascholingen geldend maken.

De volgende beroepsverenigingen hebben aan deze workshop hun accreditatie verleent:

Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVCS): 1,5 PE

Landelijke Vereniging voor Psychosociale Werkers (LVPW): 10 PE

Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO): 6 PE

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG): 4 PE

Landelijke Vereniging Naturgeneeskundig Therapeuten (LVNT) 4 PE

Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten (NBVH): 6 PE

Algemene Beroepsvereniging voor Counseling (Abvc): 6PE

Jungiaanse Vereniging voor Analytisch Therapeuten Nederland (JVATN): 5 PE

Nederlandse Vereniging voor Beeldende Therapie (NVBT): 5 PE

Algemene Nederlandse Vereniging voor Ayurveda Geneeskunde (ANVAG)

Informeer bij inschrijving naar mogelijke kortingsafspraken met uw beroepsvereniging.