Ik wil graag de laatste nieuwtjes met jullie delen over de ontwikkelingen omtrent de Held(in) en de Reis!

De losse themamodules blijken een succes te zijn!

Zoals jullie hebben ervaren werkt de methode vooral vanuit de belevingswereld. Je slaat een brug tussen het bewuste en onbewuste in jezelf wat verassende inzichten kan opleveren.

Inmiddels zijn wij van start gegaan met de themamodules  ‘Van Ego naar Zelf’ en ‘Het mannelijke en vrouwelijke aspect in ieder mens’.

Een deelneemster aan het woord:

Tijdens de kennismakingsworkshop was ik al verrast door de wijze waarop de kaarten die Anne ontwikkelde kunnen worden ingezet en de krachtige wijze waarop ze zich laten combineren met systemisch werk. Het feit dat ik  sindsdien regelmatig met de kaarten werkte,  voorkwam niet dat ik tijdens de tweedaagse workshop ‘het mannelijke en vrouwelijke in ieder mens’ opnieuw verrast werd. Niet alleen de kaarten, ook de vragen waarmee Anne ons aan het werk zette en de wijze waarop ze beide dagen begeleidde, leidden tot buitengewoon krachtige resultaten. De combinatie met systemisch werk leidde  tot verbluffende beelden en resultaten, bij alle deelnemers. De tweedaagse groeide daardoor uit tot een buitengewoon transformerende ontdekkingsreis naar binnen. Het leverde mij bovendien hele mooi inspiratie op die ik meeneem naar mijn eigen aanbod van workshops en cursussen.’

Marlijn Nijboer

Storytelling, Onderwijscommunicatie

Het was indrukwekkend om te zien hoeveel inzicht deze verdiepende modules gaven en dat, het zich bewust worden van, ook daadwerkelijk op een onbewust niveau veranderprocessen in gang ging zet zonder deze (via de ratio) bewust aan te sturen. Alle deelnemers vertelden onafhankelijk van elkaar dat zij ‘ineens’ anders reageerden op situaties dan zij van zichzelf gewend waren. Als dat geen transformatieproces is…

Begin 2020 start de volgende serie themamodules. Ervaar tot wat deze buitengewoon krachtige werkwijze in staat is want soms schieten woorden gewoon tekort. Voor meer inhoudelijke informatie, omdat de ratio ook wat wil, kijk op de website. Ik zie je graag bij een van de verdiepende themamodules.

.https://dereisvandeheld.nl/trainingen/losse-modules/

We gaan daadwerkelijk op Reis!

Het tweede nieuwtje gaat over de summerschool van 2020. Wie heeft zin om bijscholing met een Reis te combineren? Eind juni 2020 bezoeken we het Griekse eiland Ithaka waar wij in de voetsporen van de Griekse held Odysseus en zijn vrouw Penelope het thema MOED gaan onderzoeken. Je weet wel, de passieve en actieve vorm van moed, Kaart zeven! Natuurlijk komt ook hier jouw eigen proces met jouw thema’s weer vol aan bod. https://dereisvandeheld.nl/2019/04/18/summerschool-2020-op-ithaka-een-impressie/

Een door mij geschreven artikel en een interview ter inspiratie voor jullie!

En dan last but not least het nieuws over mij en de School voor Coaching van Ans Tros te Utrecht. Ook daar is men zeer gesteld op het gedachtegoed van Carl Gustav Jung en weet men de vertaalslag te maken tussen wijsheden van oude tradities en het coachingsvak.

Binnenkort geef ik er een workshop. In het kader daarvan ben ik  gevraagd een boekrecensie te schrijven, inhoudelijk afgestemd op  mijn methode. Het is het boek ‘The Psychology of Kundalini Yoga’ van C.G. Jung geworden. In dit korte artikel leg ik de relatie tussen Jung en de Yoga filosofie uit en hoe een combinatie van beide een interessante nieuwe invalshoek voor coaching kan leiden. Ik wens jullie veel leesplezier! https://www.schoolvoorcoaching.nl/Inspiratie/the-psychology-of-kundalini-yoga-door-cg-jungsonu-shamdasani

Om mensen een indruk te geven over hoe de methode is ontstaan, waar zij op gebaseerd is en wat je er zo mee kunt, is er ook nog een interview met mij geweest. In de volgende link kun je lezen wat ik hierover te vertellen heb.

https://www.schoolvoorcoaching.nl/Inspiratie/de-antwoorden-liggen-niet-buiten-maar-in-ons—anne-pauen

Dag dag!

Dat waren de nieuwtjes van het afgelopen halve jaar. Rest mij nog jullie toe te wensen: tijd voor stilte en inkeer in de aankomende twee maanden. Tenslotte mogen wij in de periode van de korter wordende dagen heel legitiem onze eigen onderwereld induiken, wat fijn!

En natuurlijk zie ik jullie graag volend jaar weer terug.