Onlangs kreeg ik de vraag van een coach: welke cursus uit je aanbod is voor mij het meest geschikt?

Deze vraag heeft mij ertoe aangezet om de opbouw van mijn aanbod in een paar zinnen te vangen zodat het een ieder duidelijk wordt wat het verschil is tussen een workshop, de losse thema modules en de masterclass.

Dit is mijn antwoord:

Iedereen kan met de kaarten aan de slag. Er zit een korte uitleg bij en als je de kaarten alleen maar ter inspiratie wilt gebruiken is dat voldoende. Deze aanpak zou ik vooral voor particulier gebruik adviseren. 

Wil je er echter als  professional mee gaan werken, dan is het noodzakelijk om je meer te verdiepen in de achtergrond en de betekenis van de kaarten. Om dat te kunnen doen heb ik mijn cursusaanbod breed opgezet waardoor iedereen zelf kan bepalen hoe zeer hij/zij zich wil gaan verdiepen in de materie.

De eerste stap is een eendaagse kennismakingsworkshop. Met de informatie die je krijgt kun je de kaarten als interventiemiddel inzetten waarbij de vrije associatie van je client de informatie levert waarmee jullie aan het werk gaan. Eigen kennis is dan nog niet nodig. Tijdens de workshop laat ik de didactische mogelijkheden zien.  Aan het eind van de dag weet je wat de methode jou voor mogelijkheden biedt op interventieniveau. 

Stap twee, de losse thema modules: wil jij je meer verdiepen in het werken met archetypen dan zijn de thema- modules zeer geschikt. Na het volgen van de modules heb je ervaring opgedaan met de belangrijkste archetypen van deze methode en ben je in staat alle thema’s uit je eigen praktijk hieraan te relateren  en vanuit een dieptepsychologische kijk te benaderen. Door je eigen kennis die je via deze modules verworven hebt ben je in staat de archetypes te herkennen en in te zetten in je werk.

Met stap drie, de masterclass, ga je de diepte in en dompel jij jezelf helemaal onder.

Wil je bij jezelf het proces van bewustzijnsontwikkeling stimuleren omdat je hierdoor tot meer zelfkennis komt? Dan ga je dit in een zeven maanden durend traject ervaren. Je werkt aan je eigen levensthema alsook met casussen uit je werkpraktijk.  Het resultaat zal zeker zijn weerslag hebben op de manier waarop je in het vervolg mensen in vergelijkbare processen kunt begeleiden. Na het volgen van de masterclass ben je in staat alle processen volgens deze methode te begeleiden.